Geschiedenis

Van Dijk Groep geschiedenis

In 1929 begint de rijke geschiedenis van de Van Dijk Groep. Op dat moment reden enkel de notaris, dokter en garagehouder een auto in het Utrechtse dorp Harmelen. Het sleutelen aan auto’s werd gedaan aan de Kalverstraat in Harmelen, dat de van Dijk groep toen werd opgericht getuigde van veel lef want in de jaren 30 verkeerde Nederland in een diepe economische crisis.

Toch kon een verhuizing naar de Dorpstraat in Harmelen in deze jaren gerealiseerd worden.


Van Dijk 1940-1945

Door hard te werken en inventiviteit kwam van Dijk de oorlogsjaren door. Na de oorlog werd een periode van groei ingezet en werd men zelfs dealer van MACK.


General Motors

Vervolgens werd men ook dealer van General Motors en werden roemruchte merken als Vauxhall en Bedford verkocht en onderhouden. In 1952 was de volgende verhuizing een feit en betrok Van Dijk een nieuw pand aan de overkant van de straat waar de showroom plek had voor een auto.


Geschiedenis Van Dijk Trucks

In 1967 werd van Dijk officieel Daf dealer en mochten er personenwagens en vrachtwagens van dit oerhollandse Nederlandse automerk verkocht worden.


Van Dijk Trucks geschiedenis

Ook begon men een eigen rijschool. Een jaar later werd een tweede vestiging geopend in Montfoort waar men onder de naam Utrechtse bedrijfsgarage Volvo voerde. In 1980 werd het merk Daf vervangen door Volvo.


Van Dijk Utrecht

In 1981 verhuisde de Utrechtse bedrijfsgarage naar Utrecht, waar vanaf dat moment ook de naam Van Dijk gevoerd werd. Vlak daarna werd Trailerservice Veenendaal geopend.


Van Dijk Trucks Woerden

Omdat het pand in Harmelen te klein werd besloot men te verhuizen naar een nieuw pand in Woerden, in 1989 werd dit pand betrokken.


Van Dijk Trucks Culemborg

In 1995 kwam de vestiging Culemborg ook binnen de van Dijk groep.


Van Dijk Trucks 2007

In 2007 volgde nog de overname van van Dijk Geldermalsen en werd het vernieuwde pand in Utrecht in gebruik genomen.


Van Dijk Trucks Beste truckdealer van Nederland

Beste truckdealer van Nederland

Van Dijk Groep verkozen tot winnaar in het klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks.


Van Dijk Trucks 2010

Beste truckdealer van Nederland

Van Dijk Groep verkozen tot winnaar in het klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks.


Van Dijk Trucks beste truckdealer

Beste truckdealer van Nederland

Algemeen directeur George Seitzinger benadrukt het belang van de behaalde onderscheiding: "Het is geweldig dat onze klanten ons voor het derde jaar op rij deze mooie onderscheiding hebben gegund. Wij zijn hier heel erg blij mee. Ik ben vooral trots op al onze 150 medewerkers. Zij werken er dagelijks keihard aan om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en deze waar mogelijk te overtreffen. Onze mensen zijn het hart van ons bedrijf en deze waardering van onze klanten is een groot compliment voor hun inzet."


Van Dijk Trucks 2011

Opening van het hernieuwde pand in Woerden.


Van Dijk Trucks 2013

Beste truckdealer van Nederland.


Beste truckdealer 2015

Beste truckdealer van Nederland

In het jaarlijkse onderzoek genaamd REx (Retail Excellence) bereikte de Van Dijk Trucks overall de beste resultaten en is daarmee voor de 5e keer in 6 jaar tijd, beste dealergroep van Nederland. Daarnaast behaalde Van Dijk Trucks de plekken één, twee en drie in het eindklassement van beste werkplaats.

Terug