100% Elektrisch: SUEZ kiest opnieuw voor Renault Trucks

mei 31, 2021

100% elektrisch: SUEZ KIEST OPNIEUW VOOR RENAULT TRUCKS EN ZET TIEN D WIDE Z.E. in VOOR HUISVUILINZAMELING

De gemeente Neuilly-sur-Seine (bij Parijs) heeft besloten op grote schaal gebruik te maken van elektrische energie voor het ophalen van huishoudelijk afval. In dit kader heeft SUEZ opnieuw haar vertrouwen gesteld in Renault Trucks door tien extra 100% elektrische D Wide Z.E vrachtwagens te bestellen.

Na enkele maanden met de eerste D Wide Z.E. te hebben gereden, hebben SUEZ en Renault Trucks een positieve balans opgemaakt van hun samenwerking en zich geëngageerd voor een huisvuilinzameling die meer rekening houdt met de levenskwaliteit van de burgers. Deze vuilniswagens van de nieuwe generatie zullen het afval ophalen tussen Neuilly-sur-Seine en, afhankelijk van het soort afval, Saint-Ouen of Gennevilliers, zonder uitstoot van vervuilende stoffen of CO2.

De vermindering van de CO2-uitstoot en de verbetering van de levenskwaliteit van de burgers zijn voor zowel SUEZ als Renault Trucks van groot belang. Na de toewijzing van de eerste D Wide Z.E. vrachtwagen voor de huisvuilinzameling van de 63.000 inwoners van Neuilly-sur-Seine in juli 2020, hebben SUEZ en Renault Trucks een positieve balans opgemaakt van dit partnerschap. De elektrische technologie is perfect geschikt voor het ophalen van huishoudelijk afval en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de ecologische voetafdruk en van het comfort van de gebruikers en de omwonenden, met een zero emissie ter plaatse en een vermindering van de CO2-uitstoot tot 95%. Dankzij deze eerste evaluatie konden ook enkele technische aanpassingen worden doorgevoerd, zoals de programmering van de cabineverwarming en de optimalisering van de werking van de huisvuilinstallatie, inclusief de werking van de gehele installatie zoals het aantal verdichtingscycli (persbewegingen), het aantal schudbewegingen bij het opnemen van de vuilcontainers en de werkingssnelheid van het systeem om zo efficiënt mogelijk te opereren.

“Een contract van deze omvang toont de volwassenheid van de elektrische technologie en het enthousiasme van de markt”, verklaart Christophe Martin, Managing Director van Renault Trucks Frankrijk. “Onze elektrische vrachtwagens beantwoorden aan de operationele behoeften van onze klanten. Alle indicatoren staan op groen en het tijdperk van pioniers, zoals wij, ligt achter ons, met minder obstakels voor de aankoop.” De fabrikant streeft ernaar om tegen 2025 10% van zijn verkoop uit elektrische voertuigen te laten bestaan.

Fabrice Rossignol, Executive Vice President van SUEZ Recyclage & Valorisation France, voegt hieraan toe: “Renault Trucks, een jarenlange partner, voldoet perfect aan de verwachtingen van SUEZ als het gaat om 100% elektrische voertuigen. Dankzij de operationele expertise die we hebben ontwikkeld, kunnen we voldoen aan de eisen van lokale overheden, zoals Neuilly-sur-Seine, die op lokaal niveau een milieuvriendelijke en duurzame afvalinzameling willen invoeren zonder de levenskwaliteit van de burgers in gevaar te brengen. Dit partnerschap ligt ook in de lijn van de doelstelling van de Groep SUEZ om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 45% te verminderen.”

Jean-Christophe Fromantin, burgemeester van Neuilly-sur-Seine, is verheugd over de aanstaande komst van deze nieuwe voertuigen, die voldoen aan de specifieke eis van de stad om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. “Deze emissievrije vrachtwagens maken deel uit van onze ambitieuze aanpak om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Met een gemeentelijk wagenpark dat voor bijna 39% uit elektrische voertuigen bestaat, is Neuilly-Sur-Seine een pionier op het gebied van het koolstofvrij maken van de voertuigen die nodig zijn voor de openbare diensten”.

Over SUEZ

Sinds het einde van de 19e eeuw heeft SUEZ een expertise opgebouwd die erop gericht is mensen te helpen hun levenskwaliteit voortdurend te verbeteren door hun gezondheid te beschermen en economische groei te ondersteunen. Met een actieve aanwezigheid op vijf continenten streven SUEZ en haar 90.000 medewerkers naar het behoud van het natuurlijk kapitaal van onze omgeving: water, bodem en lucht. SUEZ biedt innoverende en veerkrachtige oplossingen in waterbeheer, afvalterugwinning, sanering van terreinen en luchtzuivering, optimaliseert het beheer van hulpbronnen van gemeenten en industrieën via “slimme” steden en verbetert hun milieu- en economische prestaties. De Groep levert sanitaire diensten aan 64 miljoen mensen en produceert 7,1 miljard m3 drinkwater. SUEZ draagt ook bij tot de economische groei, met meer dan 200.000 direct en indirect gecreëerde banen op jaarbasis, en is een leverancier van nieuwe hulpbronnen, met een productie van 4,2 miljoen ton secundaire grondstoffen. Tegen 2030 streeft de Groep naar 100% duurzame oplossingen, met een positieve impact op ons milieu, onze gezondheid en ons klimaat. SUEZ realiseerde in 2019 een totale omzet van € 18,0 miljard.

nog niet uitgelezen?
lees hier meer