De Volvo FH

De Volvo FH is ontworpen met het oog op de chauffeur en voorzien van allerlei baanbrekende innovaties voor winstgevende transporten. Kilometer na kilometer. Jaar na jaar. Of u nu truckchauffeur bent, transporteur of beide, deze truck zult u zeker waarderen.  Ontdek alle belangrijke voorzieningen en hoe u daarvan kunt profiteren.

Onze belofte: 100% beschikbaarheid

Onze belofte: 100% beschikbaarheid.

Met de telematica gateway maakt de Volvo FH overal ter wereld contact met de werkplaats. Van Dijk Trucks kan daardoor pro-actiever werken en op afstand de conditie van de essentiële onderdelen van de truck in de gaten houden. Het onderhoudsschema wordt aangepast aan de werkelijke status en aan de inzet van de truck. Sluit het Volvo Gold Contract af en profiteer van alle voordelen en een hoge beschikbaarheid van meer dan 100%.

Volvo FH Euro6 Motoren

Volvo-dieselmotoren. Geweldig koppel. Laag brandstofverbruik.

De Volvo-dieselmotoren bieden uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Er zijn vier verschillende 13-liter motoren, met vermogens van 420 tot 540 pk.

Eenvoudig schakelen met I-Shift

I-Shift. De slimste versnellingsbak ter wereld.

Met Volvo I-Shift wordt uw brandstofverbruik aanzienlijk verbeterd, doordat de versnellingsbak nauwkeurig schakelt en werkt met intelligente software.

Volvo FH I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en efficiënt weggedrag. De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat de twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op I-Shift, maar de voorste helft van de versnellingsbak is opnieuw ingedeeld met geheel nieuwe onderdelen.

Volvo I-See

I-See. Bespaar brandstof op elke helling.

Een intelligente Cruise Control die vooruitdenkt – een innovatie die revolutionair is. U bespaart hiermee tot 5% brandstof. Want door de combinatie van I-Shift en GPS leert dit unieke systeem de topografie van de weg en slaat deze op in een centrale database.

Volvo Work Remote

Work Remote

De Work Remote bespaart tijd bij het laden, de functie onthoudt tot vijf laadperrons. Daarnaast regelt u met de multifunctionele afstandsbediening handmatig de luchtvering. U kunt ook het motortoerental aanpassen en de instelling van het toerental opslaan. De afstandsbediening kan ook worden gebruikt om de werklampen, zwaailichten in of uit te schakelen. Afhankelijk van de opbouw kunt u diverse andere functies regelen.

De Volvo FH kan worden uitgerust met deze configuraties

 

Cabines

Volvo FH Cabines

Globetrotter XL

Globetrotter

Slaapcabine

Lage slaapcabine

Motoren

Volvo FH Motoren

D13K
420, 460, 500, 540 pk

 

Transmissie

Volvo FH Transmissie

I-Shift

I-Shift Dual Clutch

Handgeschakelde versnellingsbak

Achterassen

Volvo FH Achterassen


Enkele reductie
(maximaal toelaatbaar treingewicht: 44 - 70 ton)

Naafreductie
(maximaal toelaatbaar treingewicht: 70 - 120 ton)

Het nieuwe chassis
In één woord: dynamisch

De rijeigenschappen van de Volvo FH zijn buitengewoon. Vrijwel elk onderdeel van de truck is ontworpen voor een stabiel gevoel en een precieze besturing.

En dan is er nog de onafhankelijke voorwielophanging en Volvo Dynamic Steering. Twee mijlpalen in de truckbranche, die het weggedrag naar een geheel nieuw niveau tillen.

Bovendien is het chassis zeer geschikt voor allerlei soorten opbouw, wat tijd bespaart bij de carrosseriebouwer. Maatwerk is eenvoudig dankzij een veelheid aan opties.

Volvo FH Onafhankelijke voorwielophanging

Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een gewone auto.

Stabiel als een trein op rechte wegen. Perfecte koers door de bochten. Onafhankelijke voorwielophanging veroorzaakt een echte revolutie in het weggedrag. Het resultaat moet u echt zelf ervaren.

Volvo FH Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Volledige controle – moeiteloos.

Wat de grootste vinding wordt genoemd sinds de stuurbekrachtiging, is nu beschikbaar voor alle asconfiguraties, waaronder die met dubbele vooras. Wanneer u navigeert op krappe plaatsen, voegt het gepatenteerde Volvo Dynamic Steering alle extra benodigde stuurkracht toe, wat de belasting voor uw spieren drastisch vermindert. U kunt de truck letterlijk met één vinger besturen. Bij hogere snelheden worden oneffenheden door kuilen en hobbels in het wegdek, wegmarkeringen, aflopende wegen, zijwind, enzovoort, opgeheven zodat u perfecte koersvastheid en totale controle krijgt – te allen tijde.

Volvo FH Omhooggebrachte aandrijfas

Omhooggebrachte aandrijfas: lager brandstofverbruik. We introduceren de Liftbare tandemas.

Maak een 6×2 van uw 8×4. Of uw 4×2 van uw 6×4. De Volvo FH is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net zoals een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager: met wel 4% bij rijden zonder lading.

Volvo FH Twee extra ton op de voorassen

Twee extra ton op de voorassen. Elke cyclus.

Als u zwaar werk doet, hebben we goed nieuws voor u. De nieuwe Volvo FH is ontworpen voor nog hogere asbelastingen. De bladvering voor kan nu bijvoorbeeld ladingen tot 10 ton aan op een enkele as en 20 ton op dubbele voorassen. Dit vergroot uw marges, en zware of ongelijkmatig verdeelde ladingen worden hierdoor makkelijker hanteerbaar.

Volvo FH De luchtvering achter voor ruw terrein

De luchtvering achter voor ruw terrein.

Wanneer uw transporttaken soms vereisen dat u de goede wegen verlaat, is deze vering wellicht ideaal voor u. De vering is speciaal ontwikkeld voor bouwtrucks, en zorgt voor een grote bodemspeling (ten minste 300 mm), terwijl die robuust genoeg is voor ruw terrein. Door de luchtvering gaat het rijden soepeler, ongeacht de wegomstandigheden, waardoor de slijtage voor truck, lading en chauffeur vermindert.

Volvo FH Lager gewicht

Lager gewicht. Hoger laadvermogen en lagere brandstofkosten.

Terwijl de meeste trucks zwaarder zijn geworden om te voldoen aan Euro 6, zocht deze truck het in een andere hoek. We hebben veel standaardspecificaties geoptimaliseerd en de Volvo FH aanzienlijk lichter gemaakt. Zo kan een normale 4×2-trekker voor de lange afstand nu ruim 100 kilo minder wegen dan zijn voorganger met Euro 5.

Volvo FH Tridem

Tridem. Krappere draaicirkel, lager brandstofverbruik.

Vergeleken met dubbele voorassen, geeft het tridemstel de truck een aanzienlijk krappere draaicirkel. De keuze uit een naloopas en een voorloopas (of beide, op een 8×2). Beide assen worden hydraulisch gestuurd en kunnen omhoog worden gebracht bij het rijden zonder lading, waardoor u brandstof bespaart en onnodige bandenslijtage voorkomt. Het tridemstel is goedgekeurd voor ladingen tot 36 ton, waardoor het maximaal brutovoertuiggewicht op 56 ton komt voor een 10×4.

Volvo FH Meer opties

Meer opties. Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer.

Dankzij de vele specificatieopties kan de Volvo FH eenvoudig worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. De carrosseriebouwer kan profiteren van de nieuwe Bodybuilder Module, een afzonderlijke elektronische eenheid. En de Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) geeft online toegang tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingschema´s.

Volvo FH Vijf assen af fabriek

Vijf assen af fabriek.

We bieden nu vijfassige trucks af fabriek. Dit biedt talrijke voordelen vergeleken met achteraf inbouwen van een as. U krijgt een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U heeft de truck sneller en voorkomt kostbaar ombouwwerk. U krijgt ook de volledige garantie en aftermarketondersteuning van Volvo, met op de lange duur lagere bedrijfskosten.

Volvo FH EBS

EBS. Nu ook voor trommelremmen.

Met de nieuwste aanvulling op ons remprogramma betekent het kiezen voor trommelremmen niet dat u concessies moet doen voor wat betreft de remmen. De elektronisch geregelde remmen (EBS) leveren een aantal grote voordelen, vergeleken met een conventioneel systeem, met een duidelijk betere respons, snellere prestaties en een prettiger remgevoel. Bovendien krijgt u de beschikking over een reeks handige fucties, zoals Brake Blending (waarbij de hulpremmen de bedrijfsremmen ondersteunen), Hill Start Aid en Launch Control (waarbij de remmen samenwerken met I-Shift). EBS is beschikbaar voor een specifieke reeks asconfiguraties en chassishoogten.

Mogelijke chassisindelingenVolvo FH Mogelijke chassisindelingen


1. Accubak (BBOX-L)
Ten opzichte van het voorgaande ontwerp is de accubak 300 mm naar voren verplaatst. Bij trekkers levert dit 100-120 liter extra brandstofcapaciteit op.

2. Accubak (BBOX-EF)
Plaatsing achterin tussen de chassisframes is een optie bij trekkers.

3. AdBlue-tank
Bij trekkers kan de AdBlue-tank boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd voor meer brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. APM
De Air Production Modulator wordt bij trekkers tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die aan het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.
Volvo FH Mogelijke chassisindelingen


5. Vrije chassisruimte
De chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen in de bovenste gatenrij zijn uit het middelpunt geplaatst en zijn voorzien van een afstandsbus van 8 mm. In de bovenste gatenrij worden geen klinknagels gebruikt.

7. Kraanvoorbereiding
Bevestigingsplaten voor de kraan aan het chassis kunnen af fabriek worden gemonteerd.

8. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
De achteroverbouw kan korter zijn dankzij een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, zoals asfaltkippers en afzetsystemen.

De aandrijflijn
Bespaar op brandstof, niet op prestaties

Neem het krachtigste motorprogramma van de wereld en laat het samenwerken met de intelligente geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak.

Voeg een reeks robuuste en efficiënte achterassen toe en u heeft een aandrijflijn waarmee u brandstof bespaart bij elke kilometer die u rijdt.

En nadat u zich heeft aangemeld voor het nieuwe brandstofcontract, kunnen wij u nog verder helpen.

Motoren
 • D13K
  420, 460, 500, 540 pk


Versnellingsbakken
 • I-Shift (6 modellen)
 • I-Shift Dual Clutch met dubbele koppeling (1 model)
 • Handmatig (6 modellen)


Achterassen
 • Enkele reductie
  (maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)
 • Naafreductie
  (maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–120 ton)
Volvo FH Euro6 Motoren

De motoren. Laag brandstofverbruik en krachtig koppel.

Volvo is toonaangevend in dieselmotortechnologie. Als u een transporteur bent, zult u dat merken in uw resultaten. Als u een chauffeur bent, zult u het merken als u het gaspedaal indrukt. En met onze oplossing voor Euro 6 hoeft u geen concessies te doen aan de prestaties.

Ingebouwde brandstofzuinigheid met common rail inspuiting

Alle motoren van de nieuwe Volvo FH zijn uitgerust met een common rail inspuitsysteem. Samen met de daarop afgestemde software geeft dit de beste motorregeling met minder interne wrijving. Het resultaat: een hogere brandstofefficiency, een verbeterd motorkoppel en een snellere respons bij lagere toeren. Onze common rail Euro 6-motoren maken echt het verschil. Voor uw winstmarge én voor het milieu.

 

Onze Euro 6-oplossing: hoe het werkt

 

1. Motor

Nieuwe motoronderdelen verbeteren de gasstroming en zorgen ervoor dat de uitlaatgassen het nabehandelingssysteem met een optimale temperatuur bereiken.

2. Zevende verstuiver

(niet nodig op D11K- en D13K420-motoren)
Een speciale dieselverstuiver wordt toegepast voor het regelen van de warmte van de DOC en voor een efficiënte en correcte werking van het dieselroetfilter en de SCR.

3. De dieseloxidatiekatalysator (DOC)

De DOC produceert de NO2 die het dieselroetfilter (DPF) nodig heeft om de deeltjes op een efficiënte manier te verbranden. In koude omstandigheden zorgt de DOC ook voor de hitte die nodig is voor de regeneratie.

4. Het dieselroetfilter (DPF)

Het filter verzamelt deeltjes (PM) en slaat deze op tot ze worden verbrand tijdens de regeneratie. De regeneratie vindt automatisch plaats. U hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen.

5. Selectieve katalytische reductie (SCR)

In het menggedeelte worden de uitlaatgassen bespoten met AdBlue. Wanneer de uitlaatgassen de katalysator bereiken, worden de stikstofoxiden (NO2) op een efficiënte manier omgezet in onschadelijk stikstofgas en water.

6. Ammonia Slip Catalyst (ASC)

De ammoniakslipkatalysator (is de laatste stap voor de uitlaat, waarbij de eventueel resterende ammoniak (NH3) wordt verwijderd.

 

Volvo FH I-Shift Dual Clutch

Nieuwe in de truckbranche, I-Shift Dual Clutch.

We hebben inspiratie opgedaan in de racewereld en een nieuwe versnellingsbak ontworpen: de I-Shift Dual Clutch. Dankzij de dubbele koppeling ondervindt u bij het schakelen geen onderbreking in koppel en geleverd vermogen.

Eenvoudig schakelen met I-Shift

Intelligent rijden. Eenvoudig schakelen met I-Shift.

I-Shift is wel een van de meest gewaardeerde uitvindingen van Volvo. U kunt de keuzehendel gewoon loslaten en elke schakeling wordt snel en zuinig uitgevoerd.

I-Shift is beschikbaar met de slimme functie I-See en is nu versterkt uitgevoerd voor zware toepassingen in zeer heuvelachtig en ruw terrein.

Brandstof besparen

Brandstof besparen. Brandstofbesparing tot 11%.

Wilt u nog meer brandstof besparen? We hebben onze meest efficiënte brandstofbesparende voorzieningen in twee pakketten gebundeld. Beide pakketten bevatten handige voorzieningen, zoals I-See en motoruitschakeling bij stationair draaien, en nuttige services zoals Dynafleet en Fuel Advice.

De Volvo FH-cabine
Gewoonweg de perfecte werkplek

We hebben de Globetrotter opnieuw uitgevonden. Voor truckchauffeurs is de cabine de reden om te gaan werken met een Volvo FH. Ongeëvenaard comfort aan de binnenkant. Topklasse veiligheid aan de buitenkant. En met een ontwerp dat vast en zeker de aandacht zal trekken op de weg.

Globetrotter XL-cabine
 • Binnenhoogte 220 cm (211 cm*)
 • 1 of 2 bedden
 • Royale opbergruimte


Globetrotter-cabine
 • Binnenhoogte 205 cm (196 cm*)
 • 1 of 2 bedden
 • Veel opbergruimte
Slaapcabine
 • Binnenhoogte 171 cm (162 cm*)
 • 1 persoon


Lage slaapcabine
 • Binnenhoogte 147 cm (138 cm*)
 • 1 persoon


* Op de motortunnel

Volvo FH interieur

Het interieur. Een kubieke meter extra cabinecomfort.

Kijk hier als u op zoek bent naar iets nieuws. Meer stahoogte, een ruime chauffeursplek, 300 liter meer opbergruimte, een breder bed en veel slimme functies zoals de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool. Met andere woorden, de plek waar u graag uw werkdagen doorbrengt. En uw nachten.

Volvo FH Nieuw ontwerp van de buitenkant

Nieuw ontwerp van de buitenkant. De bekende veiligheid van Volvo.

De cabines kregen een compleet nieuw ontwerp. Rechtopstaande A-stijlen, een gestroomlijnde voorruit en een nieuwe grille zorgen dat uw nieuwe Volvo FH opvalt op de weg. En de veiligheid zal zeker aan uw verwachtingen voldoen. Alle cabines hebben de Zweedse botstesten voor cabines doorstaan, de strengste ter wereld. Wilt u uw truck beschermen tegen kleine beschadigingen bij het rijden onder zware omstandigheden? Kies voor de nieuwe heavy duty-bumper.

Volvo FH Keuze uit meer dan 850 kleuren

Keuze uit meer dan 850 kleuren. Helemaal groen.

Wist u dat u uw Volvo-cabine in welhaast elke kleur kunt bestellen? U bespaart tijd en geld doordat u niet naar een afzonderlijke spuiterij hoeft. In onze milieuvriendelijke spuiterij kunt u kiezen uit 850 verschillende kleuren.

DE 10 SUCCESFACTOREN VAN DE NIEUWE VOLVO FH-SERIE

1. DESIGN
Bekijk het aerodynamische, nieuwe ontwerp dat van binnen groter is.

2. RIJEIGENSCHAPPEN
Onder de motorkap is het een racewagen.

3. BRANDSTOF
Moeiteloos brandstof besparen bij het rijden in de bergen met de slimme, nieuwe functie I-See.

4. WERKPLEK
Een werkomgeving waarin de chauffeur meer te zeggen krijgt over de ergonomie.

5. RUIMTE
Bekijk hoeveel truckers er passen in de ruime, nieuwe cabine.

6. ACCOMMODATIE 
Ontdek hoe de nieuwe Volvo FH een thuis wordt onderweg.

7. VEILIGHEID
Crashtests op de Zweedse manier en ’s werelds eerste noodluik voor truckers.

8. BESCHERMING
De VAS-knop: een ingebouwde hotline om u te assisteren in een taal die u verstaat.

9. LADEN
Alles wat u nodig heeft om het laden te vereenvoudigen – gewoon in uw hand.

10. HANDLING
Waarom het aanvoelt als rijden met een personenauto en hoe I-Shift Dual Clutch en IFS dit naar een nog hoger plan tillen.

Keuze uit meer dan 650 kleuren

Ontdek de compromisloze oplossing van Volvo Trucks

Volvo FH in beeld

Ja, ik wil meer informatie over deze truck.

 • Van Dijk Culemborg

  Rolweg 13
  4104 AV Culemborg

  T. 0345 544 640
  F. 0345 513 449
  E. 2d6461525f115a65565e616360612e13565e525a5d132f2d5211596356572e135e525a5d65602b5a5f57601f54665d565e536063583167525f555a5b5c656366545c641f5f5d132f5a5f57601f54665d565e536063583167525f555a5b5c656366545c641f5f5d2d20522f2d206461525f2f o38df0VFwaxCJu4MVesUSwEXJnBlJcz7 caesar - schakel javascript aan -
 • Van Dijk Utrecht

  Otto Hahnweg 8
  3542 AX Utrecht

  T. 030 240 97 40
  F. 030 241 50 55
  E. b8efecddea9ce5f0e1e9eceeebecb99ee1e9dde5e89ebab8dd9ce4eee1e2b99ee9dde5e8f0ebb6e5eae2ebaaf1f0eee1dfe4f0bcf2ddeae0e5e6e7f0eef1dfe7efaaeae89ebae5eae2ebaaf1f0eee1dfe4f0bcf2ddeae0e5e6e7f0eef1dfe7efaaeae8b8abddbab8abefecddeaba JVvyMPQHdxbP8MjkKrPRajYqIafppnE8 caesar - schakel javascript aan -
 • Van Dijk Woerden

  Rosmolenlaan 5
  3447 GL Woerden

  T. 0348 439 030
  F. 0348 439 049
  E. 578e8b7c893b848f80888b8d8a8b583d80887c84873d59577c3b838d8081583d887c84878f8a558489818a49928a808d7f80895b917c897f8485868f8d907e868e4989873d598489818a49928a808d7f80895b917c897f8485868f8d907e868e498987574a7c59574a8e8b7c8959 JJC9jdkRBZklDYa0niIvoxTJtdlPDLIW caesar - schakel javascript aan -
Terug