Volvo FE

Flexibele stedelijke en regionale distributie

De Volvo FE is het perfecte antwoord voor stedelijke en regionale distributie, lichte bouwtaken en koeltransporten. Het uitgebreide motorprogramma en de I-Shift-versnellingsbak maken de Volvo FE zeer efficiënt en flexibel.

 

Volvo Trucks - Flexibiliteit is ons mantra.

Soepele motoren

Het motorenprogramma omvat een door Volvo Trucks ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 320 pk. De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons en vooral in het stedelijke verkeer, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen.

 

Volvo FE I-Shift

I-shift voor optimaal schakelen

De Volvo FE is leverbaar met de automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak. I-Shift zorgt voor een uitstekend en economisch schakelpatroon, waardoor de motor optimaal werkt. Bovendien verlicht I-Shift zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is minder brandstofverbruik en comfortabeler rijden.

 

Volvo Trucks PTO

Flexibeler dan ooit

De PTO-opties bieden een flexibele keuze. Dat is begrijpelijk als je ziet hoeveel taken ermee moet worden uitgevoerd. Een compleet nieuw motorprogramma zorgt ook dat het juiste vermogen nooit een probleem is.

 

Volvo FE veiligheidsgordel

Veiliger rondom

Het werken in en rond de Volvo FE is veiliger dan ooit. Dat komt door voorzieningen als ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

 

Volvo Golg Contract

Grotere beschikbaarheid

De Volvo FE is ontworpen voor de lange termijn. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Volvo-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

 

De Volvo FE op gas

Volvo FE CNG - Dezelfde rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE

De truck ziet eruit als een gewone Volvo FE, maar in het motorcompartiment bevindt zich een Euro 6-motor op gas. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt deze truck dezelfde hoge productiviteit en rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE. Door de bougie technologie van de motor is deze truck bijzonder geschikt voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt. En als de truck op biogas rijdt, is de uitstoot van kooldioxide bovendien tot 70% lager dan van een dieseltruck. Dit is de nieuwe Volvo FE CNG, een milieuvriendelijk alternatief voor vuilniswagens en lokale distributietaken.

Chassis op maat

Stabiel en robuust

Een stabiel, robuust chassis betekent dat de truck op meer plaatsen dan ooit kan komen, gemakkelijker en efficiënter. Rijeigenschappen, een nieuwe stoel en zorgvuldig ontworpen cabine maken de wagen ideaal voor comfortabele, veilige activiteiten met vaak in- en uitstappen.

 

Volvo FE chassis

Robuust en flexibel

Vanuit technisch oogpunt zijn er allerlei redenen waarom Volvo-trucks en de nieuwe Volvo FE deze hoge niveaus van flexibiliteit kunnen bereiken. Robuust en stevig: het ’vierkante’ chassis en de vlakke kenmerken vereenvoudigen de carrosseriebouw. Uiteindelijk wordt op basis hiervan een oplossing ontworpen en gefabriceerd die voldoet aan de hoogste bedrijfseisen.

Vaak laden en lossen, een constante noodzaak voor technische betrouwbaarheid en een strakke planning maken dat er in de dagelijkse routine van stedelijke of regionale distributie geen ruimte is voor concessies. Een absoluut vertrouwen in de truck, de uitrusting en de mogelijkheden zijn essentieel om uw werk veilig en comfortabel uit te voeren. In de nieuwe Volvo FE vindt u dit terug in elk detail.

Vermogen en prestaties op aanvraag.

Flexibiliteit, krachtig, snelle respons en vriendelijker voor het milieu. De Volvo FE-aandrijflijn garandeert prestaties die het voertuig tot een belangrijk professioneel hulpmiddel maken voor stedelijke en regionale distributie.

Voorzien van de nieuwste machinetechnologie vormt de Volvo FE de perfecte investering voor de lange termijn, wanneer u een maximale bedrijfstijd en productiviteit voor uw bedrijf moet garanderen.

 

Volvo Trucks - Flexibiliteit is ons mantra.

De Volvo D8K - alles wat u wilt van een Volvo-motor.

De Volvo D8K is een geheel nieuwe 8-liter motor met 6 cilinders en vermogensopties van 250, 280 en 320 pk. Het is de perfecte match voor de Volvo FE, met optimale aanpasbaarheid en topprestaties.

De D8K is ontwikkeld en geconstrueerd door Volvo. De motor levert een subliem vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat met gemak voldoet aan de strengste emissienormen. Bovendien geeft de motor een bliksemsnelle respons; bijvoorbeeld in druk stadsverkeer.

 

Versnellingsbakken

De handgeschakelde versnellingsbakken worden bediend via de bekrachtigde synchronisatie. De korte versnellingshendel is op de motortunnel geplaatst, zowel bij handgeschakelde als automatische versnellingsbakken. De volautomatische transmissie wordt bediend via drukknoppen. Alle versnellingsbakken kunnen naar keuze worden uitgerust met een PTO.

 

Volvo FE chassis - Een kader voor succes.

Achterassen

Er zijn vier verschillende achterassen op de Volvo FE beschikbaar. De maximale asbelasting varieert van 13 tot 23 ton. Alle achterassen van hebben standaard een sperdifferentieel.

 

Flexibiliteit is ons mantra.

De Volvo FE biedt zowel handmatige als automatische transmissie, waardoor u de geschikte opstelling kunt kiezen voor uw rijomstandigheden. Handmatige transmissie kan worden voorzien van zes of negen versnellingen, geschikt voor rijden in de binnenstad, of speciaal bij toepassingen waar hoge prestaties worden vereist. Automatische transmissie is erg handig voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt, en is vooral een goede match voor de Volvo FE met de D8K-motor.

Comfort, net als thuis

Het is belangrijk dat u kunt profiteren van een comfortabele, ruime en veilige werkplek terwijl u op de weg zit. Daarom is het interieur van de nieuwe Volvo FE-cabines aangepast aan uw wensen, met uitstekende opbergmogelijkheden en ruimte om te ontspannen. Het exterieur hebben we uiterst robuust en prachtig stijlvol gemaakt.

Bovendien maken de ergonomisch geplaatste instrumenten en bedieningen dat het rijden en bedienen van de truck vergelijkbaar is met dat van een personenwagen.

U kunt kiezen uit verschillende cabines voor de Volvo FE.

 

Dagcabine

 • Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 1600 mm, breedte 2300 mm.

 

Comfortcabine

 • Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2000 mm, breedte 2300 mm.

 

Slaapcabine

 • Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.

 

Low Entry Cab

 • Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.

 

Volvo FE chauffeursstoel

Veilige chauffeursstoel

De nieuwe Volvo FE heeft een opnieuw ontworpen chauffeursstoel. Naast een hogere mate van veiligheid en een geïntegreerde nekondersteuning en veiligheidsgordel, is de stoel bekleed met duurzaam textiel en kleuren die prachtig harmoniëren met de rest van het interieur.

 

Volvo FE interieur

Ergonomisch interieur

Het interieur van de cabine drukt in alle opzichten functionaliteit en esthetisch evenwicht uit. Met volop opbergvakken die perfect binnen bereik zijn geplaatst, hoeft u zich minder te verplaatsen in de cabine en wordt het werk minder vermoeiend.

 

Volvo FE instrumentenpaneel

Slimme instrumenten

Ergonomie is ook het sleutelwoord voor het instrumentenpaneel. Alle instrumenten hebben een intuïtief ontwerp en zijn slim geplaatst om efficiënt te kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid voor de chauffeur of voetgangers. En met het chauffeursgemak en de directe omgeving in het achterhoofd, is het ook goed te weten dat het instrumentenpaneel nu een AdBlue-meter en een meter voor de dieselroetfilter bevat.

DE 10 SUCCESFACTOREN VAN DE NIEUWE VOLVO FE

1. PARTNERSCHAP
Met Volvo Trucks heeft uw bedrijf alle dagen van het jaar toegang tot essentiële servicediensten.

2. PRODUCTOVERZICHT
De nieuwe Volvo FE in de klasse van 18 tot 26 ton levert flexibele prestaties op een geheel nieuw niveau.

3. DESIGN
De truck mag dan kleiner zijn dan zijn gespierde broers voor de lange afstand, maar behoort onmiskenbaar tot dezelfde familie.

4. FLEXIBILITEIT
De kern van ons aanbod is dat wij u willen voorzien van een flexibele reeks opbouw- en chassisopties.

5. EFFICIENCY
De motorkenmerken van de Volvo FE zorgen ervoor dat chauffeurs zich aan de planning kunnen houden en snel en efficiënt werken.

6. BESCHIKBAARHEID
Een truck moet onderweg zijn en zijn werk doen. Met de ondersteuning van uw Volvo Trucks-dealer gaat dit gemakkelijker dan ooit.

7. CHAUFFEUR
het werken in en rond de nieuwe Volvo FE nu gemakkelijker en doelmatiger dan ooit.

8. MANOEUVREERBAARHEID
De nieuwe Volvo FE biedt uitstekende rijeigenschappen en zicht aan alle kanten, perfect voor de stad.

9. VEILIGHEID
De alom geprezen veiligheidscabine van Volvo biedt een beschermend schild van de hoogste kwaliteit.

10. MILIEU
Volvo Trucks hanteert een proactieve en brede benadering van de verantwoordelijkheid van het bedrijf voor het milieu.

Keuze uit meer dan 650 kleuren

Volvo FE in beeld

Ja, ik wil meer informatie over deze truck.

 • Van Dijk Culemborg

  Rolweg 13
  4104 AV Culemborg

  T. 0345 544 640
  F. 0345 513 449
  E. 386f6c5d6a1c657061696c6e6b6c391e61695d65681e3a385d1c646e6162391e695d6568706b36656a626b2a5f716861695e6b6e633c725d6a60656667706e715f676f2a6a681e3a656a626b2a5f716861695e6b6e633c725d6a60656667706e715f676f2a6a68382b5d3a382b6f6c5d6a3a t9uI7DCFIXG97ti3Obs6aIF0KF5fdjZW caesar - schakel javascript aan -
 • Van Dijk Utrecht

  Otto Hahnweg 8
  3542 AX Utrecht

  T. 030 240 97 40
  F. 030 241 50 55
  E. 1047443542f43d4839414446434411f63941353d40f6121035f43c46393a11f641353d4048430e3d423a430249484639373c48144a3542383d3e3f484649373f47024240f6123d423a430249484639373c48144a3542383d3e3f484649373f470242401003351210034744354212 pimQats8BN5r0pPWhsKgYKvWsQdWoS caesar - schakel javascript aan -
 • Van Dijk Woerden

  Rosmolenlaan 5
  3447 GL Woerden

  T. 0348 439 030
  F. 0348 439 049
  E. 8fc6c3b4c173bcc7b8c0c3c5c2c39075b8c0b4bcbf75918fb473bbc5b8b99075c0b4bcbfc7c28dbcc1b9c281cac2b8c5b7b8c193c9b4c1b7bcbdbec7c5c8b6bec681c1bf7591bcc1b9c281cac2b8c5b7b8c193c9b4c1b7bcbdbec7c5c8b6bec681c1bf8f82b4918f82c6c3b4c191 xm6TTzn9W731UfWH7krXHsBrj1ohjl caesar - schakel javascript aan -
Terug