Van Dijk Groep officieel Erkend Duurzaam Plus

januari 16, 2024

Onze ambitie op het gebied van duurzaamheid is officieel bekroond met het Erkend Duurzaam Plus certificaat. Het certificaat is op 10 januari jl. feestelijk uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Dit toont aan dat de Van Dijk Groep duurzaam ondernemen in alle aspecten van de bedrijfsvoering heeft verankerd. Het certificaat bouwt voort op het Erkend Duurzaam certificaat dat de Van Dijk Groep al in 2011 heeft behaald.

Nu hebben we echt de volgende stap gezet op het gebied van verduurzaming. Met het Erkend Duurzaam Plus certificaat bewijzen wij dat wij naast duurzaamheid in onze dienstverlening, medewerkers, inkoop, financiën, communicatie, werkplaats, bedrijf en duurzaam energiegebruik; ook actief bezig zijn met energiebesparing, het scheiden van afvalstromen, aandacht besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers, de werkomgeving en de verkoop van energiezuinige vrachtwagens en auto’s.

“Van Dijk Groep heeft al jarenlang actief aandacht besteed aan duurzaamheid en milieubewustzijn,” aldus Jordy Keimes, eindverantwoordelijke voor het realiseren van de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen binnen Van Dijk Groep. Binnen Van Dijk Groep merken wij dagelijks dat de wereld om ons heen verandert en dat duurzaam ondernemen een steeds belangrijker thema wordt. Iedereen moet hierin meebewegen, en we beginnen zeker ook bij onszelf. Zo heeft Van Dijk Groep Van Dijk Energy opgericht om klanten te ondersteunen bij de transitie naar elektrische vrachtwagens en bedrijfswagens en alles wat daarbij komt kijken. Dit sluit goed aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van veel van onze relaties.

Deze prestatie hebben wij met het volledige team geleverd. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om het bedrijf zo milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. Elke kleine stap was er een. Dit certificaat krijgt daarom een mooie plek binnen het bedrijf!

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van BOVAG, RAI Vereniging en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM.

nog niet uitgelezen?
lees hier meer