Renault Trucks maakt winnaar internationale ontwerpwedstrijd nieuwe TCK range bekend

juli 9, 2021

Renault Trucks maakt winnaar internationale ontwerpwedstrijd nieuwe TCK range bekend

Tijdens een live-event op donderdag 8 juli op het Twitch-account van SCS Software, de uitgever van de game Euro Trucks Simulator 2, heeft Renault Trucks de winnaar bekendgemaakt van de internationale ontwerpwedstrijd die afgelopen mei van start ging. Enes Bolat, een 18-jarige Turkse student, heeft de wedstrijd gewonnen.

Met meer dan 2.200 uur ervaring is de 18-jarige Enes Bolat een gepassioneerd speler van Euro Trucks Simulator 2. De jonge Turkse student heeft echter geen plannen om vrachtwagenchauffeur te worden, maar wel om een carrière in de IT na te jagen. Enes Bolat maakte zijn eigen ontwerp met behulp van beeldverwerkingssoftware. “Om dit ontwerp te maken, heb ik me laten inspireren door de wereld van de rallywagens. Ik heb een sjabloon gemaakt met behulp van speciale software, vervolgens heb ik het gemodelleerd en overgebracht naar de game”, legt de jongeman uit, die twee weken heeft besteed aan het ontwerpen van zijn Renault Trucks T High in 3D.


In zijn ontwerp heeft Enes Bolat drie hoofdkleuren gebruikt: rood, zwart en grijs(tinten). Hij heeft het ontwerp van de koplampen benadrukt en geaccentueerd door rode strepen toe te voegen.

Het ruitpatroon aan de buitenkant van de cabine is een knipoog naar rallyauto’s en het Renault Trucks-logo markeert de voorkant van de truck. Aan de zijkanten geeft een reeks zwarte lijnen een effect van snelheid en een aerodynamische look aan deze truck, die de naam “Renault Trucks Diamond Evolution” heeft gekregen.

“Natuurlijk kende ik Renault Trucks al van Euro Trucks Simulator 2, maar pas na de lancering van de nieuwe modellen in de game groeide mijn interesse in het merk”, vervolgt Enes Bolat. “De esthetiek van de T en de T High Evolution sprak me meteen aan, vooral het nieuwe ontwerp van de koplampen. De toespraak van de designdirecteur van Renault Trucks motiveerde me om deel te nemen aan de wedstrijd.” 


De jonge student had echter nooit gedacht dat hij de eerste plaats zou behalen. “Het is ongelooflijk om een internationale wedstrijd te winnen met dit spel dat ik al jaren met veel plezier speel en om mijn ontwerp officieel in het spel te laten opnemen.”

Tijdens de onthulling die Renault Trucks en SCS Software organiseerden op het Twitch-account van de uitgever, had Enes Bolat ook het genoegen om zijn ontwerp te zien op een echte Renault Trucks T High.

nog niet uitgelezen?
lees hier meer