XPO koopt voor tientallen miljoenen euro's Renaults

18 April 2017

XPO Logistics heeft een nieuw tweejarig contract afgesloten met Renault Trucks voor de levering van nieuwe voertuigen die ‘gegarandeerd Frans’ zijn. Met de overeenkomst zijn investeringen van tientallen miljoen euro’s gemoeid, zo heeft Renault bekend gemaakt.

Tijdens de bijeenkomst eerder deze week overhandigde Renault CEO Bruno Blin de sleutels van de 2.500ste Renault van XPO aan XPO managing director Europe Luis Angel Gomez (rechts op de foto).

XPO en Renault doen al sinds 1979 zaken met elkaar, al deed de logistiek dienstverlener dat enkele jaren geleden nog onder de naam Norbert Dentressangle.

Renault is er trots op dat haar productielocaties zich nog altijd binnen de eigen landsgrenzen bevinden, te weten in Blainville-sur-Orne (Calvados), Bourg-en-Bresse (Ain) en Lyon (Rhône). De Renault vrachtwagens mogen daarom het ‘Guaranteed French Origin’ label dragen, dat een officieel certificaat is van de organisatie ProFrance.

XPO rijdt momenteel dus met 2.500 Renault Trucks, allemaal in distributie of lange-afstand. XPO gebruikt daarvoor de types D en T.

Terug