Twee nieuwe Volvo FH's voor Aannemingsbedrijf Jos Scholman

29 September 2017

Aannemingsbedrijf Jos Scholman heeft recentelijk twee nieuwe Volvo FH’s in gebruik genomen. De FH500 trekker met gestuurde voorloopas wordt voornamelijk ingezet voor kippertransport en de FH 10x4 is voorzien van een ingenieus haakarmsysteem. Beide vrachtwagens zijn zo duurzaam mogelijk samengesteld en geleverd door Van Dijk Utrecht. 

Robert Scholman: ‘De reden voor de aanschaf van de twee nieuwe Volvo’s was enerzijds het kunnen uitbreiden van onze huidige capaciteiten en anderzijds het duurzaamheidsaspect. We bevinden ons met het bedrijf op niveau vijf van de CO2 prestatieladder en er wordt veel van ons verwacht op dat gebied. Daarom hebben we geïnvesteerd in twee nieuwe, zuinige trucks, die aan alle eisen voldoen en een mooie aanvulling op ons reeds uitgebreide wagenpark betekenen.’  

Met duurzaamheid als leidraad zijn de Volvo’s samen met Van Dijk Utrecht samengesteld. Scholman: ‘Het resultaat? Twee vrachtwagens die voorzien zijn van de nieuwste generatie Euro 6 C motoren, met alles erop en eraan. Ook maken wij als bedrijf gebruik van zeer schone GTL brandstof (een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas). We proberen op alle fronten rekening te houden met het milieu.’ Het haakarmsysteem van de af fabriek 5-asser heeft bovendien een hoog laadvermogen van liefst 30.500 kg. Met deze truck kan men meer zand, grond of secundaire bouwstoffen meenemen, waardoor in plaats van drie nu maar twee ritten nodig zijn. Bovendien wordt het haakarmsysteem aangedreven door de distributie PTO. Het voordeel is dat containers sneller kunnen worden op- en afgezet. Dit vermindert het brandstofverbruik en verlaagt dus de CO2 uitstoot.

De voertuigen zullen breed worden ingezet voor alle activiteiten en projecten die door Aannemingsbedrijf Jos Scholman worden uitgevoerd. Van het afvoeren van afval, tot het transport van bouwgrond. Kortom alle voorkomende werken in de grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en gladheidsbestrijding. De directie van het aannemingsbedrijf is tevreden met het eindresultaat. Robert: ‘Volvo is een degelijk merk, dat ver vooruitloopt als het aankomt op het duurzaamheidsaspect. De samenwerking met Van Dijk Utrecht was wederom zeer prettig. We voelen ons bij dit bedrijf altijd gehoord en begrepen.’

Over Jos Scholman

 Jos Scholman is een aannemingsbedrijf in de grond-, weg-, en waterbouw en sport- en cultuurtechniek. Dagelijks operationeel met zo’n tweehonderd vakbekwame medewerkers, op een diversiteit aan projecten en voor verschillende opdrachtgevers vanuit het hele land. En dat inmiddels al meer dan veertig jaar lang. Het bedrijf beschikt over een zeer veelzijdig, eigen voertuigenpark. Bij de ontwikkeling en realisatie van hun projecten gebruiken ze eigen kennis, kunde en benodigde middelen. Slechts ter aanvulling of bij zeer specialistische onderdelen binnen een project, trekken ze dit van buitenaf aan. Jos Scholman hanteert tenslotte niet voor niets het motto ‘Alles, maar dan ook alles, in eigen hand’.

 

 

Terug