Van Dijk Trucks levert nieuwe Volvo FH aan Groda A.G.F. B.V.

april 28, 2021

Van Dijk Trucks levert nieuwe Volvo FH
aan Groda A.G.F. B.V.

‘Het is alweer de 25ste.’ 

In het vijftigste jubileumjaar van de specialist in het telen en vermarkten van hard en zacht fruit, schafte Groda A.G.F. een gloednieuwe, rondom luchtgeveerde Volvo FH 6×2 trekker met gestuurde voorloopas voor internationaal transport aan. De truck is uitgevoerd met de zeer sterke en zuinige 460 PK turbo compound motor. Volvo Trucks-dealer Van Dijk Trucks uit Culemborg leverde de nieuwste aanwinst onlangs af.

Het familiebedrijf uit Est begon in 1971 met het van deur tot deur uitventen van fruit. ‘Mijn vader deed de verkoop, mijn opa de productie’, vertelt eigenaar Wimco Groenendaal. ‘Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf dat zich internationaal beweegt in de fruithandel, waarbij we ons focussen op export, handel, gekoelde opslag en transport. Ons wagenpark bestaat uit negen eigen vrachtwagens, waar we een groot deel van onze klanten en leveranciers mee bedienen. Ook de nieuwste gaat internationaal rijden, richting klanten door heel Europa en leveranciers in de Benelux.’ Qua leverancier van de vrachtwagen, koos Groda opnieuw voor Van Dijk Trucks uit Culemborg. ‘Als ik goed reken is dit alweer de 25ste vrachtwagen die we bij Van Dijk hebben gekocht. Dat zegt wel iets denk ik, en dat doe je niet als je niet tevreden bent over een garage. Los van het feit dat wij van origine toch wel een Volvo-hart hebben, zijn we erg te spreken over de service, de werkplaats en de aftersales bij Van Dijk. Ze zitten om de hoek en vertegenwoordiger Johan Links is onze overbuurman, dus de lijnen zijn letterlijk kort. Van Dijk past ook bij ons als familiebedrijf: recht voor z’n raap, eerlijk en zonder poespas. Kortom een fijne partner.’

Veilig en comfortabel

De nieuwste Volvo is met recht een aanwinst te noemen. Wimco: ‘Hij is weer verbeterd qua motor, heeft een gunstiger verbruik en ook qua opties is hij heel compleet. De truck is voorzien van de nieuwste veiligheidspakketten, voldoende comfortopties voor de lange-afstandsritten en hij heeft uiteraard Volvo Engine Brake Plus, aangevuld met een Retarder, zodat de chauffeur zich veilig door de bergen kan bewegen.’ Van Dijk-vertegenwoordiger Johan vult aan: ‘De truck is verder voorzien van vele opties voor de chauffeur, zoals een standairco, koelkast, magnetron en stopcontact, extra kastruimte tegen de achterwand, adaptive cruise control met stop-and-go-functie, een goede geluidsinstallatie en nog veel meer. Dit allemaal zodat de chauffeur met plezier zijn meerdaagse ritten kan rijden.’ Om die internationale ritten optimaal uit te kunnen voeren, heeft de truck een comfortverhogende luchtgeveerde vooras, en een gestuurde, liftbare voorloopas. ‘Dit is met name handig in Engeland en Frankrijk’, vertelt Wimco. ‘Daar mag je met een drie-assige trekker 44 ton wegen. Op die manier kunnen we meer lading meenemen, binnen de wettelijke normen.’

Proactief werken

Voor een bedrijf in de fruithandel is flexibiliteit een must. ‘Daar vraagt het product natuurlijk om. Wij moeten ons werk proactief doen; anticiperen op bewegingen en vraag en aanbod vanuit de markt. Het product groeit natuurlijk buiten en dat is een bijzondere factor. De beschikbarheid varieert van seizoen tot seizoen en de uitdaging is om te voorkomen dat er vraag komt naar iets wat er niet is. En als de vraag groeit, moet je zorgen dat je beschikbaarheid hebt. Wij moeten dus heel vaak acuut schakelen op ontwikkelingen en altijd voldoen aan levertijden. Dit verwachten ook van onze leveranciers. Als er een probleem is met één van de vrachtwagens, moet Van Dijk Trucks snel met een oplossing komen, zoals een vervangend voertuig of een vlotte reparatie. Dat gaat goed en daar ben ik tevreden over. Vandaar dat ook de nieuwste truck weer een Volvo is geworden. Natuurlijk in combinatie met een Volvo Gold reparatie- en onderhoudscontract’.

Over Groda A.G.F. B.V.

Groda A.G.F. B.V. is gespecialiseerd in het telen en vermarkten van hard en zacht fruit. Groda staat voor (h)eerlijk fruit dat door nationale en internationale afnemers, zoals retailers, pakstations, groothandelaren en consumenten gewaardeerd wordt. Het bedrijf werkt niet alleen nationaal (Nederland), maar juist ook op de Europese markt, in landen als Duitsland, Engeland, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, België, Frankrijk en Spanje. Sinds vele jaren is Groda ook internationaal actief buiten Europa.

nog niet uitgelezen?
lees hier meer