“Dankzij FLIQX halen we nu veel meer rendement uit ons wagenpark. Dat is toch geweldig!”

mei 11, 2020

R

“Toen CB medio 2014 werd geconfronteerd met het faillissement van haar leasemaatschappij moest er snel naar oplossingen worden gezocht en het was een vanzelfsprekendheid dat we ook met de firma Van Dijk, die als een van de eersten haar diensten bij CB aanbood, in gesprek zijn gegaan. 

Niet zo vreemd, want door de jarenlange samenwerking is er een vertrouwensrelatie ontstaan en recent heeft CB nog 50 vrachtauto’s bij Van Dijk aangeschaft.

Al snel bleek dat de problemen die waren ontstaan door het faillissement van de leasemaatschappij omgezet konden worden in kansen voor zowel CB als voor Van Dijk. Van Dijk bleek bereid te investeren in deze kansen en hiervoor een nieuw bedrijf “Fliqx” te willen oprichten. 

Na een tender te hebben uitgeschreven voor de financiering, de verzekering en het onderhoud van het totale CB-wagenpark van ruim 130 eenheden van verschillende merken is door CB definitief voor Van Dijk / Fliqx gekozen. 

Een goede start van een nieuwe samenwerking met een oude relatie, die moet resulteren in een efficiënt gebruik en beheer van ons wagenpark.

Het heeft ons verbaasd hoe snel Fliqx onze hoge eisen op het gebied van managementrapportage heeft kunnen invullen, waarbij ook de gegevens uit Shell Fual Save Partner een belangrijke rol spelen. 

Door het bieden van een integrale verslaglegging op het gebied van brandstofverbruik, schades, verkeersovertredingen en onderhoud, eventueel gesplitst per locatie of voertuiggroep, ontstaat een goed beeld van de performance van het materieel, maar ook van de chauffeurs. 

Een goede start van een nieuwe samenwerking met een oude relatie, die moet resulteren in een efficiënt gebruik en beheer van ons wagenpark.” 

Ron Lam
Manager Groepage en Vervoer CB

nog niet uitgelezen?
lees hier meer