Van Dijk Trucks uw inbouwspecialist voor de Belgische OBU

29 January 2016

Vanaf 1 april 2016 wordt in België de kilometerheffing ingevoerd voor voertuigen van meer dan 3,5 ton. Alle voertuigen op het Belgische wegennet dienen een werkende On-Board Unit (OBU) te hebben, ongeacht of er gereden wordt op een tolweg of niet. De heffing geldt op het hoofd- en onderliggende netwerk en beslaat in totaal 6.866 km. Van Dijk Trucks is als VDO-partner in Culemborg, Utrecht en Woerden, een van de servicepunten van Satellic NV voor de inbouw van de OBU.

 

Om u aan te melden en de kilometerheffing te activeren, dient u zich te registreren via www.Satellic.be.

 

Voor registratie bij Satellic NV heeft u nodig:

 

·         Kenteken

·         Het BTW-nummer van uw bedrijf

·         Maximum Toegelaten Massa (MTM)

·         Emissieklasse

·         Land van herkomst van het voertuig

 

Na registratie ontvangt u de OBU thuis en kunt u via VDO uw eigen inbouwspecialist selecteren. Van Dijk Trucks adviseert u de OBU te laten inbouwen, omdat de ingebouwde OBU zichzelf automatisch inschakelt wanneer het contact van het voertuig wordt ingeschakeld. Dit voorkomt aanzienlijke boetes, want als de OBU later niet aangesloten blijkt, of de chauffeur vergeet het apparaat aan te zetten, betaalt de vervoerder een boete van maar liefst € 1.000,-. Bovendien wordt de chauffeur gesommeerd binnen een tijdsbestek van 3 uur alsnog aan de regelgeving te voldoen. Een vaste OBU-installatie betaalt zich daarmee al voor de eerste boete terug.

 

Via deze link kunt u via VDO de inbouw regelen.

 

Selecteer uw vestiging

·         Autobedrijf Van Dijk Culemborg

·         Autobedrijf Van Dijk Utrecht

·         Autobedrijf Van Dijk Woerden

 

U kunt vervolgens de Voucher direct aankopen of klikken op ’meer’ voor de complete gebruikersinformatie.

 

Let op: nadat u de Voucher aan de winkelmand hebt toegevoegd kunt u de gewenste inbouwpartner kiezen. Neem vervolgens contact op met Van Dijk Trucks voor vaste installatie van de OBU in uw voertuig.

 

Links:

 

 

Trainingen

 • BHV Bedrijfshulpverlening

  In een korte tijd worden de vaardigheden aangereikt om de bedrijfshulpverlening in uw bedrijf (mede) gestalte te geven.
 • Training digitale tachograaf

  De training geeft inzicht in wetgeving, zoals rij- en rusttijden en hoe deze effectief kunnen worden toegepast. Daarnaast leert men in meer over hoe men een positieve invloed kan hebben...
 • Van Dijk Chauffeursdag

  Tijdens de gezellige Van Dijk Chauffeursdag welke dit jaar gehouden zal worden in Enspijk komen er tal van leerzame en spectaculaire onderwerpen voorbij. Deze training biedt een...
 • Zuinig rijden

  De training ‘Zuinig rijden’ leert chauffeurs om zo efficiënt mogelijk om te gaan met hun truck en de kosten voor brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.
Chauffeurs trainingen
Terug