Van Dijk Culemborg ondergaat toekomstgerichte verbouwing

20 december 2016

Wie regelmatig een bezoek brengt aan Van Dijk Trucks in Culemborg zal het niet zijn ontgaan: sinds de tweede week van september is er een complete verbouwing aan de gang. Het pand aan de Rolweg was na ruim twintig jaar net als alle andere Van Dijk vestigingen toe aan een grondige make-over.

Eenheid

Samen met architectenbureau H.W. van der Laan en aannemersbedrijf Kwakkenbos B.V. is het nieuwe ontwerp gerealiseerd. Architectenbureau Asbeck uit Nieuwegein ontwierp het kantoorgedeelte. De verwachting is dat de verbouwing in de eerste week van 2017 wordt afgerond. Dat het om een groot project gaat, is vanaf de buitenkant al goed zichtbaar. De voorkant van het pand is compleet aangepast, met antracietkleurige, stalen gevelbekleding, grotere raampartijen en vernieuwde kozijnen. De reeds verbouwde vestigingen in Utrecht en Woerden hebben eenzelfde, eigentijdse uitstraling. Van belang voor het ontwerp was voor Van Dijk was dat de vestigingen goed bij elkaar zouden passen. Eenheid in uitstraling en functionaliteit, zowel buiten als binnen. Elementen die in de andere vestigingen goed werken, zijn opgenomen in het ontwerp van Culemborg. Wat dat betreft is er niets aan het toeval overgelaten en beschikt Van Dijk Culemborg straks over tal van handige verbeteringen.

Duurzaamheid

Zo wordt in de werkplaats door verschillende specialisten gewerkt aan het optimaliseren van de elektra en voorziet een team van schilders de wanden en plafonds van frisse tinten. De oude roldeuren worden vervangen voor een nieuwe, modernere variant, waardoor monteurs hun werk straks nog makkelijker kunnen doen. Een andere verbetering is de compleet nieuwe oliebar, die het mogelijk maakt dat alle vloeistoffen voortaan eenvoudiger toegankelijk zijn. Een duurzame en efficiënte ingreep, want op deze manier wordt er minder tijd en worden veel minder vloeistoffen verspild. Doordat alle tanks op een nieuwgebouwde, hoge balustrade staan, is er beneden meer ruimte voor werkbanken en materiaal. Nieuw betegelde putten zorgen verder voor een nog nettere uitstraling in de werkplaats. 

Verlichting

Een ander element waar door Van Dijk veel aandacht aan is geschonken is de verlichting. De oude lampen zijn stuk voor stuk vervangen voor nieuwe LED balken, die niet alleen voor meer en helderder licht zorgen, maar ook nog eens beter zijn voor het milieu. De vloer in de werkplaats wordt daarnaast voorzien van een beige coating en ook de muren worden wit geverfd. Dit zorgt enerzijds voor een frissere uitstraling en anderzijds voor een betere weerkaatsing van het licht, waardoor monteurs nog beter onder de trucks kunnen kijken. Van Dijk heeft kortom nagedacht over een aantal zeer vernuftige details, die het werkklimaat en de productiviteit ten goede komen.

Functionaliteit

Ook in het magazijn komt het element duurzaamheid naar voren. Het lichtplan bestaat uit LED lampen die zelfs de meest donkere hoeken verlichten. De lampen op de bovenverdieping van het magazijn zijn geschakeld via een bewegingssensor, zodat het licht niet langer onnodig lang hoeft te branden. Functioneel is ook de nieuwe indeling van het magazijn: de circa dertig meter aan stellingkasten die erbij zijn gekomen reiken tot aan het plafond en alle open ruimtes zijn nu van kasten voorzien. Diverse ladekasten zijn aangeschaft waardoor een enorme ruimtebesparing is gerealiseerd. Door deze aanpassingen kan ook een duidelijkere scheiding tussen de onderdelen van Volvo en Renault worden gecreëerd. De verbindingen tussen magazijn, werkplaats en receptie worden bovendien eenvoudiger, want net als in het magazijn van Van Dijk Woerden, wordt het magazijn in Culemborg ook een stuk geslotener. Monteurs kunnen hun onderdelen voortaan bestellen bij de magazijnbalie. Dit systeem zorg voor meer overzicht en rust, waardoor processen efficiënter verlopen. Zowel het personeel als de klant gaat daar straks van profiteren. 

Openheid

Ook de indeling van de ruimte bij de receptie wordt overzichtelijker. Geen kleine gangen meer, maar openheid, waardoor klanten straks precies weten welke kant ze zich op moeten bewegen. Een balie van ruim zeven meter breed, pal tegenover de ingang, zorgt ervoor dat er direct met klanten kan worden gecommuniceerd. Iets verderop wordt een compleet nieuwe chauffeursruimte ingericht, die zicht heeft op de receptie en de werkplaats. Chauffeurs kunnen straks rustig zitten met een kop koffie en een blik op het laatste nieuws via de iPad of het tv-scherm. De nieuwe kantoren zijn staan met elkaar in verbinding door speciale, multifunctionele glazen wanden met kasten aan de ene kant en een whiteboard aan de andere kant. Een vernuftig en ruimtebesparend ontwerp dat ervoor zorgt dat er in iedere ruimte voldoende (dag)licht komt. De LED lampen met bewegingssensoren dragen daar nog eens aan bij. Van Dijk heeft van te voren over elk denkbaar detail nagedacht, zodat uiteindelijk een zo duurzaam en efficiënt mogelijk resultaat kan worden behaald. 

Het blijft Van Dijk

Als het project in Culemborg begin januari helemaal af is, beschikt Van Dijk over een geheel aan vestigingen die goed bij elkaar passen. Alle panden hebben straks een eigentijdse uitstraling, waarbij de kernwaarden van Van Dijk gewaarborgd blijven. De open en vooral laagdrempelige sfeer die iedereen zo gewend is bij Van Dijk blijft uiteraard, maar klanten mogen wel van hun truck dealer verwachten dat hij meegaat met zijn tijd. En dus staat er over een paar weken en net en functioneel pand, dat aan alle moderne eisen voldoet, waar nog steeds ruimte is voor ouderwetse gezelligheid. Wat in Utrecht en Woerden al eerder zo goed gelukt is, gaat in Culemborg uiteraard ook slagen.

 

Terug