Eerste Volvo-truck met midliftas af fabriek geleverd aan HTV Aalsmeer

31 augustus 2016

Sinds kort kunnen Volvo FH en Volvo FM-trekkers en bakwagens geleverd worden met een af fabriek gemonteerde midliftas. Handels & Transportbedrijf G.J. Vijzelaar uit Aalsmeer maakte als eerste van Nederland gebruik van deze mogelijkheid: op 9 juli jl. vond bij Van Dijk Woerden de aflevering plaats van een Volvo FH 420 50-tons trekker met originele, geïntegreerde Volvo-midliftas.

De af fabriek midliftas biedt legio voordelen ten opzichte van een later opgebouwde oplossing. Doordat het gehele chassis is geproduceerd met originele Volvo-onderdelen en alle systemen geïntegreerd zijn, is het veiliger en wordt het onderhoud vergemakkelijkt. Ook is de levertijd korter dan wanneer er door een externe partij een extra as moet worden geplaatst. Voor GertJan Vijzelaar, directeur-eigenaar van HTV Aalsmeer, was het lage eigen gewicht van de midliftas doorslaggevend.

35 ton laadvermogen

De midliftas van Volvo Trucks is tot 400 kilo lichter dan een vaste voorloopas op een 6x2-chassis. Om het eigen gewicht nog verder te optimaliseren, heeft Van Dijk Woerden de nieuwe Volvo FH van HTV Aalsmeer laten uitrusten met onder meer een lichtgewicht achterasinstallatie, monoleaf voorvering en aluminium luchtketels en velgen. “Deze nieuwe truck is specifiek bedoeld voor het transport van vloeibare glucose in de bietencampagne. Voor dat werk had ik een 50-tonner nodig met een laadvermogen van 35 ton”, vertelt Gert-Jan Vijzelaar. “Van Dijk heeft echt gekeken waar de kilootjes te winnen waren. Geen luchtvering onder de bijrijdersstoel bespaart bijvoorbeeld al 30 kilo.” Waar niet op is bespaard, is het volume van de brandstoftank: met maar liefst 1.054 liter de grootste die beschikbaar is op het Volvo FH-chassis met midliftas.

Tankwagentransport

HTV Aalsmeer is gespecialiseerd in tankwagentransport in Nederland en de omringende landen. Gertjan Vijzelaar en zijn vrouw Yvonne startten hun bedrijf tien jaar geleden met één truck en hebben inmiddels zeven chauffeurs in dienst. Met vijf Volvo-trucks vervoert HTV Aalsmeer vloeibare levensmiddelen zoals plantaardige olie, melk en vruchtensappen, hoofdzakelijk in opdracht van Eikelenboom European Food Transport.

Waardevolle partner

Al sinds hij begon met HTV Aalsmeer kiest Vijzelaar voor Volvo Trucks. “Ik heb vroeger als transportplanner en als ondernemer in het bloementransport wel ervaring opgedaan met verschillende truckmerken maar kom toch telkens uit bij Volvo. In eerste instantie vanwege het comfort en de veiligheid, maar sinds ik zelf ondernemer ben, vallen ook de gunstige restwaarde en de brandstofefficiency extra op.” Ook Van Dijk Woerden is een vaste waarde voor HTV Aalsmeer. “Wat betreft service en meedenken steken ze er met kop en schouders bovenuit. Een waardevolle partner”, besluit Vijzelaar.

Terug