De nieuwe Volvo FH 540 van Langerak Zegveld Transport

17 oktober 2016

‘Het is een bestaan, een lifestyle, een passie, een hobby, alles in één! En je kan er ook nog geld mee verdienen, hoe gaaf is dat?’

Het is een vroege zaterdagmorgen als ik voor de reportage met Langerak Zegveld Transport naar – de naam zegt het al – Zegveld rijd. Het is september, maar de buitenlucht doet vermoeden dat we middenin de zomer zitten. Als ik na even zoeken het erf van de typisch Nederlandse boerderij op rijd, staat Jarco Langerak mij al op te wachten. De gloednieuwe, zwarte Volvo FH 540 6x2 trekker die op het erf geparkeerd staat schittert ons tegemoet. ‘Ik heb speciaal een mat voor je neergelegd, dan hoef je je schoenen niet uit te doen.’ Een echte gentleman, die Jarco. Start de motoren!

Gezamenlijke droom

“Nou, zoals je ziet ben ik dus vrachtwagenchauffeur. Het is altijd mijn droom geweest. Op de basisschool zei ik al tegen mijn vriendjes dat ik later mijn eigen vrachtwagen wilde. Gelukkig is die wens uitgekomen.” Als blijkt dat noch Jarco, noch zijn broertje of zus de werkzaamheden op de boerderij in Zegveld over wil nemen, komt er een ander plan op tafel. ‘Mijn vader reed altijd al een paar nachten in de week als chauffeur. Op een gegeven moment stelde mijn vader de vraag: “Hoe zou je het vinden als we voor onszelf gaan beginnen?’’ In 2007 wordt Langerak Zegveld Transport opgericht. “Toen hebben we de eerste auto gekocht, waarna ik mijn papieren ook zo snel mogelijk heb gehaald. De eerste auto was een Volvo-truck, die onlangs verkocht is aan een Portugees. Mijn eerste opdrachtgever was Jan van Dam uit Oudewater en daar rij ik nu nog steeds voor. In 2008 ging het zo goed dat we besloten om er een tweede auto bij te kopen waar mijn vader op is gaan rijden. Toen mijn broertje iets later ook zijn vrachtwagenrijbewijs haalde, kochten we de derde erbij. We hebben allemaal onze eigen opdrachtgevers, maar het is ontzettend leuk om het samen te doen. We zijn inmiddels negen jaar bezig en we hebben een aantal mooie klanten verzameld.”

Lijstje

Om de werkzaamheden voor opdrachtgever Jan van Dam Machine Transport makkelijk te maken, is de nieuwe Volvo FH auto op een speciale manier opgebouwd. “De machines die ik vervoer dragen nogal wat gewicht met zich mee, dus een voorloopas is een must. Ik heb ook altijd heel veel kettingen en spanbanden bij me om alles te kunnen zekeren. Daarnaast neem ik altijd breedte- en convoiborden mee en een trap komt ook altijd van pas. Bij de vorige auto heb ik me gered met een kist waarin ik mijn spullen opborg, maar toen ik mijn nieuwe vrachtwagen ging samenstellen wist ik wat voor extra’s ik erop wilde hebben. Eigenlijk ben ik drie jaar geleden al begonnen een lijst te maken van handige dingen die ik bij andere auto’s zag, waarbij mijn vrouw Debby veel heeft meegeholpen met het maken van ontwerpen, schetsen en digitale tekeningen. Een van de opties waarvoor ik heb gekozen is een speciale, Y-vormige kist tussen de achteras en de voorloopas. Het is een handige la en deze oplossing is uniek voor een trekker.’ Het voordeel van het hebben van een eigen onderneming, claimt Jarco. ‘Het kost allemaal wat meer, maar het is wel van jezelf. Ik heb bijvoorbeeld ook rolluiken in de kisten achterop de cabine. Normaal gesproken zijn het deurtjes, maar als er een trailer achter zit, dan zit deze heel kort op de kist. Als je dan je spullen nodig hebt, heb je heel weinig ruimte. Rolluiken zijn dus ontzettend handig. Ik heb met al deze opties geprobeerd het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken en volgens mij is het aardig gelukt.’

Toch weer Volvo

Dat er uiteindelijk een nieuwe vrachtwagen voor Langerak Zegveld Transport moest komen, was onvermijdelijk. “‘Twee jaar geleden is het al concreet ter sprake gekomen. Ik reed voor mijn opdrachtgevers veel op de Maasvlakte en daar was het Euro 6 geworden en mijn oude Volvo was Euro 5. Ook was mijn vrachtwagen toen al bijna zeven jaar oud en dat was een extra reden waarom ik niet meer op de Maasvlakte mocht komen. Ik heb het twee jaar kunnen rekken met extra vergunningen en veel gedoe, maar uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om te investeren. En het werd uiteraard weer een Volvo.” Jarco kwam uiteindelijk ook weer bij Van Dijk Woerden terecht. “Mijn vader had me nog geadviseerd om eens links en rechts te kijken, maar na een kort bezoek aan de RAI wist ik eigenlijk al voldoende. Uiteindelijk gaf Van Dijk als bedrijf ook de doorslag. De vorige auto heeft het heel goed gedaan, ik heb er weinig mee gehad en als er wat was, dan was de service bij Van Dijk Woerden echt super. Je belt ‘s avonds laat en het wordt geregeld en vooral als je een klein bedrijf bent is dat van levensbelang. Ik was kortom al een heel tevreden klant en ik heb in al die jaren wel een band met Van Dijk opgebouwd. Bovendien: ik ben en blijf natuurlijk een Volvo-man.”

‘Ik ben en blijf natuurlijk een Volvo-man.’

Internationale belangstelling

Toen Jarco’s nieuwe vrachtwagen, na een lang proces van opbouwen, deze zomer dan eindelijk aan kwam rijden, viel hij even stil. ‘Roel Hoogendoorn zou hem komen brengen en ik zei: ‘Bel maar even als je op de Hoofdweg rijdt, dan ga ik filmen.’ En dan komt-ie aanrijden, man, dat is zo gaaf! Dat doet wel wat met je hoor! We hebben er met z’n allen keihard voor gewerkt en dat het mogelijk is om weer een nieuwe auto te kunnen kopen, dat waardeer ik enorm. Al het nadenkwerk dat we erin hebben gestoken, het verzinnen, het bespreken – ik vond het een geweldig proces. Het is een bestaan, een lifestyle, een passie, een hobby, alles in één! En je kan er ook nog geld mee verdienen, hoe gaaf is dat?” Het wordt mij heel duidelijk hoe trots Jarco is op zijn auto en zijn werk. En dat andere mensen zijn vrachtwagen ook mooi vinden, dat maakt het extra leuk. Op de geitenboerderij waar Jarco en ik stoppen om een Manitou op te halen, trekt zijn Volvo direct veel bekijks. Maar er is ook internationale belangstelling. “Twee weken terug stond ik in Zwitserland langs de snelweg bij een chauffeurstentje te wachten tot ik kon lossen. ’s Avonds kwamen er al twee Zwitserse vrachtwagens langs en de chauffeurs keken hun ogen uit. Ik zag het toevallig, want ik zat buiten. Het duurde nog geen uur of de Zwitsers kwamen terug met de luxe wagen om mijn Volvo nog eens goed te bekijken en foto’s te maken. Fantastisch! Zit je daar op je gemak en dan komen ze potverdorie terug om je auto te komen bekijken. Dan denk ik: zijn zij nou zo gek of valt mijn auto nou zo op? Het is natuurlijk niet zo dat ik het daarvoor doe, maar het is wel tof!” Leuk, al dat uiterlijk, maar hoe rijdt zo’n nieuwe FH nou? ‘Super! Ik wil never nooit meer terug naar die oude. Toen ik hem wegbracht heb ik er nog even ingezeten, maar ik heb er geen traan om hoeven laten. Dat het qua uiterlijk allemaal veranderd is, dat zie je meteen, maar als je gaat rijden merk je dat ook de techniek enorm is verbeterd. Ik heb ook voor een Dual Clutch versnellingsbak gekozen, wat vooral in de bergen voor enorm veel comfort zorgt. Wat anderen ervan zeggen maakt me niet uit, ik ben fan. Je hebt het misschien niet nodig, maar het maakt het rijden machtig mooi. En nogmaals, het is van onszelf en het is onze passie. En ik vind: als je het doet, doe het dan maar goed.”

‘En dan komt ‘ie aanrijden, man, dat is zo gaaf! Dat doet wel wat met je hoor!’

Terug